نقاشی مدرن

نقاشی مدرن

نقاشی مدرن

 

 تعریف نقاشی مدرن یک اصطلاح انعطاف پذیر است که می‌تواند معانی مختلفی را در خود جای دهد. 

هیچ تعریف دقیقی از اصطلاح نقاشی مدرن وجود ندارد: این واژه یک اصطلاح انعطاف پذیر است که می‌تواند معانی مختلفی را در خود جای دهد.

این خیلی تعجب آور نیست، زیرا ما دائماً در زمان جلو می‌رویم و آنچه امروزه «نقاشی مدرن» یا «مجسمه سازی مدرن» تلقی می‌شود، ممکن است در پنجاه سال آینده مدرن تلقی نشود.

 با این وجود، به طور سنتی گفته می‌شود که نقاشی مدرن شامل آثاری است که در دوره تقریبی 1870-1970 تولید شده اند.

هنگام تلاش برای درک تاریخ هنر، مهم است که تشخیص دهیم که هنر یک شبه تغییر نمی‌کند، بلکه تغییرات گسترده تردر حال وقوع در جامعه را منعکس می‌کند. همچنین بیانگر دیدگاه هنرمند است.

نقاشی مدرن

منشا نقاشی مدرن چه بود؟


قرن نوزدهم زمان تغییرات قابل توجه و به سرعت در حال افزایش بود. در نتیجه انقلاب صنعتی (1760-1860) تغییرات عظیمی در تولید، حمل و نقل و فناوری ایجاد شد که در سراسر اروپا و آمریکا تاثیر گذاشت. شهرها به خاطر مردمی که سرزمین خود برای پر کردن کارخانه‌های شهری ترک کردند، شکوفا شدند. این تغییرات اجتماعی با الهام از صنعت منجر به رفاه بیشتر بود، اما شرایط زندگی برای اکثر کارگران سخت و طاقت فرسا شد. این امر به نوبه خود منجر به تقاضای بیشتر برای معماری شهری و تقاضای بیشتر برای هنرهای کاربردی و طراحی مثلاً مکتب باهاوس و ظهور طبقه جدیدی از کارآفرینان ثروتمند بود که گردآورنده و حامی هنر شدند. بسیاری از بهترین موزه های هنری جهان توسط این سرمایه داران قرن نوزدهم تأسیس شده‌اند.

علاوه بر این، دو تحول دیگر تأثیر مستقیمی بر هنرهای زیبا آن دوره داشت. ابتدا، در سال 1841، جان رند، نقاش آمریکایی (1801-1873) لوله رنگ قلع تاشو را اختراع کرد. ثانیاً، پیشرفت های بزرگی در عکاسی صورت گرفت و به هنرمندان امکان عکاسی از صحنه هایی را داد که بعداً می‌توانند در استودیو نقاشی شوند. هر دوی این تحولات به نفع سبک جدیدی از نقاشی است که به عنوان “امپرسیونیسم” شناخته می‌شود، که بر نحوه نقاشی هنرمندان جهان پیرامون تأثیر بسزایی گذاشت و در این راه به اولین مکتب اصلی هنر مدرنیستی تبدیل خواهد شد.

تغییرات اجتماعی قرن نوزدهم علاوه بر تأثیرگذاری بر نحوه خلق هنر توسط هنرمندان، الهام بخش هنرمندان برای کشف موضوعات جدید بود. هنرمندان به جای پیروی از سلسله مراتب ژانرها و قناعت به موضوعات دانشگاهی شامل دین و اساطیر یونانی، با پرتره ها و مناظر “معنادار” – همه موضوعاتی که برای افزایش درک و آموزش تماشاگران طراحی شده بودند – شروع به ایجاد آثار هنری در مورد مردم و مکانها، یا ایده‌هایی که به آنها علاقه داشتند، کردند.

قیمت نقاشی دکوراتیو

نقاشی مدرن از چه زمانی آغاز شد؟


تاریخی که عموما به عنوان آغاز نقاشی مدرن شناخته می شود، سال 1863 است. سالی که ادوارد مانه (83-1832) نقاشی تکان دهنده خودرا در پاریس به نمایش گذاشت. علیرغم احترام مانه به آکادمی فرانسه و این واقعیت که او از یک اثر رنسانس توسط رافائل الگو گرفته بود، این یکی از بی شرمانه‌ترین تصاویر آن دوره به حساب می‌آمد.

اما این فقط نمادی از تغییرات وسیع تری بود که در انواع مختلف هنر، چه در فرانسه و چه در دیگر نقاط اروپا در حال وقوع بود. نسل جدیدی از هنرمندان مدرن از پیروی از اشکال سنتی هنرهای دانشگاهی قرن 18 و اوایل قرن 19 خسته شده بودند و شروع به ایجاد مجموعه ای از نقاشی های مدرن بر اساس موضوعات جدید، مواد جدید و روشهای جدید جسورانه کردند. مجسمه سازی و معماری نیز تحت تأثیر قرار گرفتند و به مرور تغییرات آنها حتی انقلابی تر شد اما نقاشی اولین میدان نبرد اصلی بین محافظه کاران و مدرنیست ها بود.

نقاشی دکوراتیو اثر کتایون روزبهی

 

ویژگی اصلی نقاشی مدرن چیست؟


چیزی که ما آن را نقاشی مدرن می‌نامیم یک قرن کامل به طول انجامید و شامل ده‌ها جنبش هنری مختلف بود که تقریباً همه چیز را از انتزاع محض گرفته تا هایپررئالیسم در بر می‌گرفت. از مکاتب ضد هنری مانند دادا و فلوکسوس تا نقاشی و مجسمه سازی کلاسیک. از هنر نو تا باهاوس و پاپ آرت. تنوع به قدری زیاد بود که به سختی می‌توان به ویژگی مشترکی که آن دوران را مشخص می‌کند فکر کرد.

 اما اگر چیزی وجود داشته باشد که هنرمندان مدرن را از سنت گرایان اولیه و پست مدرن‌ها متمایز کند، این اعتقاد آن‌هاست که هنر اهمیت دارد. برای آنها هنر ارزش ذاتی داشت. در مقابل پیشینیان آنها به سادگی تصور می‌کردند که هنر مهم است. همه آنها در عصری زندگی می‌کردند که تحت نظام‌های ارزشی مسیحی بود و به سادگی قوانین را دنبال کرده بودند. و کسانی که پس از دوره مدرن (1970 به بعد) آمدند، به اصطلاح پست مدرنیست ها، این ایده را که هنر (یا زندگی) ارزش ذاتی دارد تا حد زیادی رد کردند.

 

مهم‌ترین سبک های نقاشی مدرن

  • امپرسیونیسم
  • فوویسم
  • وبیسم
  • فوتوریسم
  • کسپرسیونیسم
  • دادا
  • سوررئالیسم
  • اکسپرسیونیسم انتزاعی
  •  پاپ آرت

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خانهپروژه هاتماس با مافروشگاه
    ×
    واتساپ
    تلگرام
    اینستاگرام
    تماس صوتی
    پیامک
    جهت استعلام قیمت و ثبت سفارش با ما در ارتباط باشید